U nákupu od 2000 Kč DOPRAVA ZDARMA

Příběh Granoly

Mnohé z vás zajímá, odkud se vzala Granola, kterou nabízím již několik měsíců na svém e-shopu. Rozhodla jsem se vám tedy celou její cestu od myšlenky až k prvnímu křupnutí popsat.

 

"Všechny dostupné müsli na trhu obsahují příliš mnoho cukru, obilovin a konzervantů."

 

 Myšlenka na zdravé "müsli" mě napadla už před několika lety. Přestože byl na trhu docela velký výběr různých mixů tohoto druhu, všechny obsahovaly na můj vkus buď příliš mnoho cukru, obilovin nebo konzervantů.

A tak jsem si začala svou první granolu vyrábět doma sama - z vloček, semínek, ovoce, ořechů nebo kokosu a sněhu z bílků jsem různě experimentovala a připravovala si chutné snídaně. Postupem času jsem nabídla svůj recept i mým klientům, kterým jsem tvořila zdravý jídelníček a feedback na něj byl víc než pozitivní. Jako zaměstnaná máma dvou dospívajících dcer jsem však nedisponovala takovým časem, abych mohla uspokojit veškerou poptávku.

 

"Brzy jsem pochopila, že to, co jím, se odrazí nejen na mém zdraví."

 

Jak šel čas, stále jsem neobjevila v obchodech to správné složení na snídani, se kterou bych byla spokojená. Může se zdát, že jsem náročná, ale zdravý životní styl, ač to může znít jako klišé v posledních letech, neboť se tímto termínem už označuje leccos, co zdraví prospěšné skutečně není, mě zajímal odjakživa. Brzy jsem pochopila, že to, co jím, se odrazí nejen na mém zdraví, ale i na mé náladě, psychickém nastavení a v neposlední řadě i na mém rozhodnutí v různých životních situacích. O tom však zase v jiném článku, vraťme se k mé granole.

 

"Vznikl prostor pro alternativní postup - jinou technologii, zcela nesnižující hodnoty potravin."

 

Tak, jak zasadíme semínko a za nějakou dobu vyroste bylinka, keř či strom, tak postupně má touha natolik sílila, až mi vesmír toto přání zhmotnil v podobě setkání s mladou paní Sašou, která se zabývá výrobou raw jídla. Slovo dalo slovo a dohodly jsme se na schůzce. Při setkání jsem jí popsala svůj záměr a sdělila jí svou dlouholetou touhu. Saša byla nápadem nadšena, jen oponovala, že nemá pec a výroba této superpotraviny tak bude komplikovanější. Toto zprvu vnímané negativum jsme však pojaly jako výzvu a znamení. Je faktem, že vysoké teploty zdravým tukům škodí, jelikož je degradují. Vznikl tak prostor pro alternativní postup - jinou technologii, zcela nesnižující hodnoty potravin. Ze schůzky jsem odcházela nadšená, že mému přání se začínají vybarvovat vysněné obrysy a navíc jsme jej posunuly díky novému nápadu o jeden zdravý level výše.

 

 

"Geniální, luxusní, opojné, naprosto k nedojezení."

 

Neuplynuly ani tři týdny a Saša mě pozvala k ochutnávce několika vzorků. Kdybych chtěla tu chuť popsat skutečně tak, jak jsem ji poprvé ucítila, nevyhnula bych se slovům jako geniální, luxusní, opojné, naprosto k nedojezení.......co vám tu budu popisovat, to musíte ochutnat sami. Málem jsem snědla radostí z tohoto výsledku samotnou Sašu. Ale naštěstí zůstalo jen u granoly. Teď jsem byla na řadě já - zorganizovala jsem svůj online prostor a doladila svůj e-shop tak, abych na něm mohla tuto dobrotu nabízet.

U přípravy granol jsem měla velké štěstí na všechny spolupracovníky - od návrhu a realizace etiket, tak i reakce a konzultace od postupně se tvořící komunity klientů a nových fanoušků.

 

"Granola je specifická především tím, že neobsahuje žádný cukr, pouze čekankový sirup,
který působí jako pojidlo a je bohatý na vlákninu prospěšnou našim střevním bakteriím."

 

 Zanedlouho se z granoly stala Granola. Vykoukla nesměle na povrch, z mého e-shopu, jako první bázlivá jarní sněženka v podobě limitované edice, pekanová se skořicí. Po obrovské poptávce v takové míře, že mi data e-shopu na několik hodin dokonce spadla přetížením, ze mě nadobro spadly prvotní obavy o úspěch. Granola si našla své místo, a to je teprve na svém začátku. Specifická a unikátní je především tím, že neobsahuje žádný cukr, pouze čekankový sirup, který působí jako pojidlo a je bohatý na vlákninu prospěšnou našim střevním bakteriím. Spojením opravdových nespékaných potravin vznikla jedinečná kombinace pro všechny bez omezení. Každá porce tohoto lahodného křupání je bezlepková, vegan, blahodárná pro náš mikrobiom a navíc má i nízký glykemický index, což s povděkem přijali a hojně využívají i klienti s diagnózou cukrovky.

 

A to je vlastně celý příběh Granoly, mého "dítka", mé lásky. Je to splněný sen, projekt, který mi potvrdil fakt, že kde je vůle, záměr a vytrvalost, lze dokázat cokoliv. Jsem vděčná za vznik a uskutečnění mého nápadu a těší mě, že se z něj radujete se mnou. Teď už zbývá jen ochutnat.