Množství: 25 g
K výrobě 100 g lyofilizovaného černého rybízu je potřeba cca 400 g čerstvého černého rybízu.
Lyofilizovaný ČERNÝ RYBÍZ je bohatým zdrojem nejen vitamínu C (z 10 g černého rybízu lidské tělo získá až 30mg vitamínu C),
ale i vitamínu P, a také z má vysoký obsah bioaktivních flavonoidů.
Obsahuje pektiny a významné množství resveratrolu. Černý rybíz řadíme mezi rostlinné antioxidanty. Pro své příznivé a zdraví
prospěšné vlastnosti je oblíbeným plodem ovoce, které se hodí do každodenních jídel.
- Je lokální potravinou
- Vypěstován v podhůří Jeseníků
Složení
- 100 % lyofilizovaný Černý rybíz
- Země původu Česko
Průměrná výživová hodnota ve 100 g
- Tuky 1,14 g
- Nasycené mastné kyseliny 0,13 g
- Sacharidy 31,7 g
- Z toho cukry 30,9 g
- Vláknina 35,2 g
- Bílkoviny 6,6 g
- Sůl 0,02 g
Využití
- Přídavek do ranní kaše, müsli, smothie, granoly, jogurtu, tvarohu, Cottage, Gervais, pudinku, medu, ovocného salátu a zmrzliny
- Do čaje, džusu i vody
- Mix s mlékem, kefírem či podmáslím
- Ingredience do domácího pečiva, lívanečků anebo dortů
- Samostatná pochutina
Podmínky skladování:
Přechovávat v suchem místě při pokojové teplotě do 25 °C.
Chraňte před přímým slunečním zářením.
V uzavřeném sáčku / balení schváleném pro styk s potravinami se zipovým znovu uzavíratelným systémem.
Baleno:
V kvalitních papírových doypack sáčcích schválených pro styk s potravinami se zipovým znovu uzavíratelným systémem.
Spotřeba / trvanlivost:
Spotřebujte do data uvedeného na obale.
Minimální trvanlivost 12 měsíců od data výroby.
Další informace :
Čisté pěstitelství bez chemie a pesticidů, neobsahuje genetické modifikace.
Bez vystavení ionizujícího nebo ultrafialového záření, neobsahuje složky vystavené tomuto záření.
Neobsahuje žádné potravinářské přidané látky.