U nákupu od 2000 Kč DOPRAVA ZDARMA

Butter chicken

⏱️50 min          🪙do 100 Kč

 

Na čtyři porce budeme potřebovat

  1. 400g kuřecích prsou
  2. 2 cibule
  3. 5 stroužků česneku
  4. 1 konzerva drcených rajčat (400ml)
  5. 3 lžíce bílého jogurtu
  6. 2 lžíce citrónové šťávy
  7. 200ml smetany
  8. 2 lžíce másla
  9. 2 lžíce oleje
  10. 1 lžička mletého koriandru
  11. 3 lžičky garam masaly
  12. 1/2 lžičky skořice
  13. 1/2 lžičky kurkumy
  14. 1 lžička římského kmínu
  15. 2 lžičky mleté papriky
  16. 1 lžička čili
  17. Sůl
  18. Příloha 1 plechovka cizrny (používám Bonduel vařenou v páře) nebo rýže
  19. Čerstvý koriandr

Jak na to

Nakrájená kuřecí prsa smícháme s nadrceným česnekem (2 stroužky), citrónovou šťávou, jogurtem, 1 lžičkou garam masaly, skořicí, kurkumou → v této marinádě necháme odpočinout, nejlépe přes noc.

Na oleji pomalu restujeme cibuli do zlatova → potom přidáme zbylé stroužky česneku a zbylé kořeni a necháme rozvonět (2 minuty) → zalijeme drcenými rajčaty, smetanou a necháme 5 minut vařit → hotovou omáčku rozmixujeme ponorným mixérem → vrátíme na plotnu a přidáme marinované kuře → osolíme → vaříme 25 minut na mírném ohni (pomalu táhneme) do změknuti masa → na závěr vmícháme máslo.

Podáváme s rýží nebo vařenou cizrnou → ozdobíme koriandrem.

 

TIP

Koriandr: je specifická bylinka. Jedni ho milují, druzí ho nenávidí. Koriandr byl znám už ve starověkém světě, byl součástí kořeněných vín a léčivých přípravků, taktéž byl jednou z ingrediencí nápojů lásky. Toto koření je součástí oblíbeného kari koření a používá se hlavně v asijské, jihoamerické a mexické kuchyni.

 

Autor receptu

Lukáš Zikmund @sakuldnumkiz