U nákupu od 2000 Kč DOPRAVA ZDARMA

Lilkové lasagne se špenátem a tofu

⏱️40 min          🪙do 50 Kč

 

Na čtyři porce budeme potřebovat

  1. Lilek
  2. 400g baby špenátu
  3. 1 balení uzeného tofu (nebo bylinkového)
  4. Cibule, česnek, sůl

Jak na to

Lilek nakrájíme podélně na plátky, rozložíme, posolíme a necháme asi půl hodiny "potit" → osmahneme cibulku, přidáme česnek a špenát. Pár minut podusíme → na dno pekáčku poklademe lilek, další vrstvou je špenát a pokračujeme, dokud nevyčerpáme ingredience → nahoru dáme na plátky pokrájené tofu → dáme zapéct do trouby rozehřáté na 200 °C. Pečeme 20 minut.

 

Tofu: je sójový sýr. Je dobrým zdrojem vápníku, manganu, mědi, selenu, bílkovin a fosforu. Navíc obsahuje velké množství omega3 mastných kyselin, železa, hořčíku, zinku a vitamínu B1. Ale hlavně obsahuje 8 z 9 esenciálních aminokyselin, které musíme našemu tělu dodávat v potravě, protože si je neumí vyrobit.