Lilkové lasagne se špenátem a tofu
⏱️40 min 🪙do 50 Kč
Na čtyři porce budeme potřebovat
- Lilek
- 400g baby špenátu
- 1 balení uzeného tofu (nebo bylinkového)
- Cibule, česnek, sůl
Jak na to
Lilek nakrájíme podélně na plátky, rozložíme, posolíme a necháme asi půl hodiny "potit" → osmahneme cibulku, přidáme česnek a špenát. Pár minut podusíme → na dno pekáčku poklademe lilek, další vrstvou je špenát a pokračujeme, dokud nevyčerpáme ingredience → nahoru dáme na plátky pokrájené tofu → dáme zapéct do trouby rozehřáté na 200 °C. Pečeme 20 minut.
Tofu: je sójový sýr. Je dobrým zdrojem vápníku, manganu, mědi, selenu, bílkovin a fosforu. Navíc obsahuje velké množství omega3 mastných kyselin, železa, hořčíku, zinku a vitamínu B1. Ale hlavně obsahuje 8 z 9 esenciálních aminokyselin, které musíme našemu tělu dodávat v potravě, protože si je neumí vyrobit.