Cuketové nudle s boloňskou omáčkou

18.06.2019

30 min

do 70Kč

Na dvě porce budeme potřebovat

  1. Cuketu
  2. 300g mletého hovězího masa (nejlépe z domácího chovu)
  3. 400g Krájená loupaná rajčata (v plechovce)
  4. Cibule, česnek, sůl, bazalka, olej

Jak na to

Cibulku osmahneme, přidáme nadrobno nakrájený česnek a maso → chvíli restujeme, vložíme rajčata a bazalku a necháme redukovat → z cukety vyrobíme špagety, pomocí škrabky na cuketové nudle → na pánvi je jen lehce prohřejeme, asi 1 minutu, osolíme až na talíři před podáváním → a nebo je můžeme syrové zamíchat do hotové teplé boloňské omáčky.

Cuketa: je vhodná a zdravá příloha. Úprava na špagety činí jídlo atraktivnější a to, že ji minimálně tepelně upravíme, nám zaručuje, že nepřichází o vitamíny. Obsahuje provitamín A vitamíny B, C a E, betakaroteny, minerály - hořčík, vápník, železo, draslík, fosfor, měď, zinek a vlákninu.

Další recepty