Krůtí roláda s petrželí

13.06.2019

2-3 hod

do 100Kč / 2 porce

Budeme potřebovat

  1. Krůtí roládu - koupila jsem předpřipravenou s petrželí v Lidlu
  2. Červenou cibuli
  3. Fazolky
  4. Brambory
  5. Česnek
  6. Sůl
  7. Ghi nebo sádlo

Jak na karbanátky

Troubu rozehřejeme na 160 stupňů a dáme do ní péci roládu s tukem. Počítejme s pečením cca 2 hodiny. Pokud máme méně času, zvýšíme teplotu trouby → brambory a cibuli si nakrájíme na osminky, česnek na plátky → asi 30 minut před koncem pečení vložíme k roládě brambory, cibuli, česnek a fazolky. Osolíme a přidáme ghi nebo sádlo → zvýšíme teplotu trouby na 200 stupňů a pečeme do změknutí brambor.

Ghi: přepuštěné máslo. Je to čistý mléčný tuk, bez vody a laktózy. Je prospěšný pro správnou funkci střeva, obsahuje vitamíny a pomáhá snižovat cholesterol. Má vysoký kouřový bod, proto je vhodný na teplou kuchyni.

Další recepty