Košík
0
0,00 Kč
Lilek nakrájíme na plátky asi 1 cm, rozložíme a osolíme. Necháme asi půl hodiny "potit" → cibuli nakrájíme a orestujeme. Vložíme maso, necháme zatáhnout a přidáme rajčata, česnek a bazalku. Společně dusíme asi 10 minut. → troubu rozehřejeme na 200 stupňů. Na dno pekáčku dáme vrstvu lilku, na něj vrstvu omáčky atd. → na poslední vrstvu poklademe sýr a zapékáme asi 20 minut.
Lilek: obsahuje velké množství karotenu (provitamínu A), vitamínů skupiny B, hlavně kyselinu listovou a pantotenovou. Najdeme v něm hodně hořčíku, železa, vápníku, manganu a zinku. V obsahu draslíku předčí dokonce i zelí, mrkev a cibuli. Ve slupce se skrývá rutin, který zpevňuje cévy a má také protisklerotický účinek.