Lilkové lasagne

16.06.2019

60 min

do 70Kč

Na dvě porce budeme potřebovat

  1. 300g hovězího mletého masa - nejlépe z domácího chovu
  2. 400g rajčata loupaná krájená
  3. Cibule, česnek, bazalka, sůl, olej
  4. 1 lilek
  5. Parmezán nebo mozzarelu

Jak na to

Lilek nakrájíme na plátky asi 1 cm, rozložíme a osolíme. Necháme asi půl hodiny "potit" cibuli nakrájíme a orestujeme. Vložíme maso, necháme zatáhnout a přidáme rajčata, česnek a bazalku. Společně dusíme asi 10 minut.troubu rozehřejeme na 200 stupňů. Na dno pekáčku dáme vrstvu lilku, na něj vrstvu omáčky atd.na poslední vrstvu poklademe sýr a zapékáme asi 20 minut.

Lilek: obsahuje velké množství karotenu (provitamínu A), vitamínů skupiny B, hlavně kyselinu listovou a pantotenovou. Najdeme v něm hodně hořčíku, železa, vápníku, manganu a zinku. V obsahu draslíku předčí dokonce i zelí, mrkev a cibuli. Ve slupce se skrývá rutin, který zpevňuje cévy a má také protisklerotický účinek.

Další recepty