Tuňákové karbanátky se zeleninovými hranolkami

11.02.2018

60 min

do 50Kč / porce

Na karbanátky budeme potřebovat

  1. Tuňák v plechovce ve vlastní šťávě.
  2. Vejce.
  3. Cibule.
  4. Sůl, pepř.
  5. Mandlová mouka.

Na hranolky budeme potřebovat

  1. Batáty
  2. Celer
  3. Mrkev
  4. Cuketa

Jak na karbanátky

Tuňáka zbavíme vody a dobře promícháme s vejcem a nadrobno nakrájenou cibulkou, opepříme, osolíme → pokud je směs řídká, přidáme mandlovou mouku → z těsta vytvoříme karbanátky a obalíme v mandlové mouce → poklademe na pečící papír a upečeme v troubě nebo usmažíme v pánvi.

Jak na hranolky

Zeleninu očistíme a nakrájíme do tvarů hranolek → promícháme s olivovým olejem, rozložíme na pečící papír a dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů → pečeme asi 30 minut.

Tip: hranolek si udělejte raději více, budou vám chutnat i samotné. A druhý tip je, že i karbanátků si udělejte víc. Budou vám totiž samotné chutnat taky!-)

Další recepty