Složení
- Kokos chips 26 %
- Kokosová mouka 20 %
- Makadam
- Pistácie
- Čekankový sirup (extrakt z kořene čekanky)
- Kokos strouhaný 6 %
- Kokosový olej 5 %
Průměrná výživová hodnota
ve 100 g
Energetická hodnota
2236 kJ/538 kcal
- Tuky 45 g
- Nasycené mastné kyseliny 16 g
- Sacharidy 14 g
- Z toho cukry 9,8 g
- Vláknina 22 g
- Bílkoviny 13,5 g
- Sůl 0,05 g
Šetrné zpracování
Makadam a pistácie obsahují správný poměr zdravých tuků. Vysoké teploty tuto cennost degradují. Naši granolu proto zpracováváme za nízkých teplot. Zachováváme ji tím čerstvost a přitom je lehce křupavá.

Makadamový ořech
Umí snížit cholesterol i váhu. Někdy bývá nazýván králem mezi ořechy. Přesto že mají vysoký obsah kalorií a tuků, jsou jedinečným zdrojem klíčových živin a jsou prospěšné nejen vašemu srdci.
Významně prospívá zdraví. Ořechy se doporučují například v boji proti kardiovaskulárním onemocněním a snižují riziko onemocnění diabetu 2. typu.
Pomáhají udržet optimální tělesnou hmotnost. Obsahují stravitelnou vlákninu. Ta zpomaluje trávení, takže se cítíte delší dobu sytí, pomáhá také kontrolovat hladinu cukru v krvi a podporují vyprazdňování.
Proti stáří
Mangan obsažený v makadamových ořeších aktivuje antioxidační enzymy, které bojují proti buněčnému poškození způsobující stárnutí a nemoci. Mimo jiné také urychluje hojení ran a podporuje růst kostí. Mají špatnou pověst kvůli svému vysokému obsahu tuku, ale výzkumy ukazují, že tuky, které obsahují, nemají negativní vliv na cholesterol. Naopak jeho hladinu snižují.
Červené krvinky
V makadamových ořeších naleznete větší množství stopových minerálů, jako je vápník, hořčík, železo, mangan, zinek nebo měď. Ta pomáhá udržet vaše tkáně pevné a odolné, aktivuje také lysyl-oxidasa, enzym potřebný pro tvorbu kolagenu a elastinu. Měď zároveň podporuje produkci červených krvinek, jež získají přístup k železu, který potřebují ke správnému fungování.
Makadamové ořechy jsou velmi chutné. Díky jejich zdravotním výhodám byste je měli dopřávat svému tělu pravidelně.