OSTRUŽINY Lyofilizované

Lyofilizované OSTRUŽINY jsou hodně blízké svými plody malinám, obsahují velké množství vitamínu C a B. Dále v nich najdete antioxidanty, karoteny a minerály jako jsou vápník, hořčík, draslík a železo. Vhodné jsou zejména při léčbě zánětu dutin, chřipky a kašle. Ostružiny pročišťují organismus, zpomalují proces stárnutí a zpevňují vazy.

  • Jsou lokální potravinou
  • S nízkým glykemickým indexem
  • Vypěstovány v podhůří Jeseníků


85,00 Kč 95,00 Kč

K výrobě 100 g lyofilizovaných ostružin je potřeba cca 700 g čerstvých ostružin.

Složení

  • 100 % lyofilizovaná BorůvkaZemě původu Česko

Průměrná výživová hodnota

ve 100 g

Energetická hodnota

1202 kJ / 287 kcal

  • Tuky 6 g 
  • Nasycené mastné kyseliny 0,05 g
  • Sacharidy 40 g 
  • Z toho cukry 40 g
  • Vláknina 23 g
  • Bílkoviny 8 g
  • Sůl 0,0 g

Využití

  • Přídavek do ranní kaše, müsli, smothie, granoly, jogurtu, tvarohu, Cottage, Gervais, pudinku, medu, ovocného salátu a zmrzliny
  • Do čaje, džusu i vody
  • Mix s mlékem, kefírem či podmáslím
  • Ingredience do domácího pečiva, lívanečků anebo dortů
  • Samostatná pochutina

Další