ČERNÝ RYBÍZ Lyofilizovaný

Akce

25 g

Lyofilizovaný ČERNÝ RYBÍZ je bohatým zdrojem nejen vitamínu C (z 10 g černého rybízu lidské tělo získá až 30mg vitamínu C), ale i vitamínu P, a také z má vysoký obsah bioaktivních flavonoidů. 

Obsahuje pektiny a významné množství resveratrolu. Černý rybíz řadíme mezi rostlinné antioxidanty. Pro své příznivé a zdraví prospěšné vlastnosti je oblíbeným plodem ovoce, které se hodí do každodenních jídel. 

  • Je lokální potravinou
  • Vypěstován v podhůří Jeseníků
35,00 Kč 69,00 Kč

Složení

  • 100 % lyofilizovaný Černý rybíz
  • Země původu Česko

Průměrná výživová hodnota

ve 100 g

Energetická hodnota

888 kJ / 214 kcal

  • Tuky 1,14 g 
  • Nasycené mastné kyseliny 0,13 g
  • Sacharidy 31,7 g 
  • Z toho cukry 30,9 g
  • Vláknina 35,2 g
  • Bílkoviny 6,6 g
  • Sůl 0,02 g

Využití

  • Přídavek do ranní kaše, müsli, smothie, granoly, jogurtu, tvarohu, Cottage, Gervais, pudinku, medu, ovocného salátu a zmrzliny
  • Do čaje, džusu i vody
  • Mix s mlékem, kefírem či podmáslím
  • Ingredience do domácího pečiva, lívanečků anebo dortů
  • Samostatná pochutina

K výrobě 100 g lyofilizovaného černého rybízu je potřeba cca 400 g čerstvého černého rybízu.

Další