U nákupu od 2000 Kč DOPRAVA ZDARMA

Burger Naháč s batátovými hranolky

⏱️40 min          🪙do 40 Kč / porce

 

Na dvě porce budeme potřebovat

  1. 300g mletého hovězího masa
  2. Cibule, pepř, sůl
  3. 4 plátky čedaru
  4. Batát
  5. Olej nebo sádlo

Jak na to

Troubu rozehřejeme na 220 °C → batát nakrájíme na hranolky a rozmístíme je na plech s pečícím papírem. Potřeme sádlem nebo olejem, osolíme a dáme péct → tepelná úprava batátů trvá kratší dobu než brambory. U přípravy hranolek nám postačí 15 minut v troubě → cibulku nakrájíme nadrobno. Smícháme s masem a opepříme → vytvoříme 4 burgery a na rozehřáté pánvi je osmahneme z obou stran → na hotový burger položíme čedar a servírujeme s batátovými hranolky.

 

Batáty: proč je jíst? Obsahují velké množství vitamínu A, vitamín C a B6. Navíc obsahují značné množství vitaminu B5 a manganu. Ve sladkých bramborách také najdete vápník, hořčík, železo, zinek či fosfor. Mají menší glykemický index než brambory, proto jsou vhodná příloha.