Burger Naháč s batátovými hranolky
⏱️40 min 🪙do 40 Kč / porce
Na dvě porce budeme potřebovat
- 300g mletého hovězího masa
- Cibule, pepř, sůl
- 4 plátky čedaru
- Batát
- Olej nebo sádlo
Jak na to
Troubu rozehřejeme na 220 °C → batát nakrájíme na hranolky a rozmístíme je na plech s pečícím papírem. Potřeme sádlem nebo olejem, osolíme a dáme péct → tepelná úprava batátů trvá kratší dobu než brambory. U přípravy hranolek nám postačí 15 minut v troubě → cibulku nakrájíme nadrobno. Smícháme s masem a opepříme → vytvoříme 4 burgery a na rozehřáté pánvi je osmahneme z obou stran → na hotový burger položíme čedar a servírujeme s batátovými hranolky.
Batáty: proč je jíst? Obsahují velké množství vitamínu A, vitamín C a B6. Navíc obsahují značné množství vitaminu B5 a manganu. Ve sladkých bramborách také najdete vápník, hořčík, železo, zinek či fosfor. Mají menší glykemický index než brambory, proto jsou vhodná příloha.