Candát se salátem z černé čočky
⏱️40 min 🪙do 100 Kč
Na dvě porce budeme potřebovat
Na rybu:
- 300g candáta
- 2 lžíce ghí
- Citron
- Sůl, bílý pepř
Na salát:
- 160g uvařené čočky beluga (80g syrové)
- 30g papriky
- 30g mrkve
- Jarní cibulka
- Hrst baby špenátu
- Kdo má rad koriandr, můžete ho do salátu použít.
- Sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje
Jak na to
Candáta osolíme a opepříme → do rozpálené pánve přidáme ghi a vložíme rybu kůži dolů → lehce přitiskneme, aby se nekroutila a opékáme cca 4 minuty → potom otočíme a vypneme plotýnku a necháme rybu dojít.
Čočku uvaříme dle návodu → ostatní suroviny nakrájíme na stejné kousky → promícháme, přidám sůl, pepř a olivový olej.
Černá čočka (beluga): těší se velké oblibě. Výhodou je, že nenadýmá a také to, že se nemusí předem namáčet. Obsahuje velké množství bílkovin a vlákniny, kterou miluje náš mikrobiom. Je to také zdroj vitamínu B a minerálů (hořčík, železo). A je přirozeně bezlepková.
Autor receptu
Lukáš Zikmund @sakuldnumkiz