U nákupu od 2000 Kč DOPRAVA ZDARMA

Candát se salátem z černé čočky

⏱️40 min          🪙do 100 Kč

 

Na dvě porce budeme potřebovat

Na rybu:

  1. 300g candáta
  2. 2 lžíce ghí
  3. Citron
  4. Sůl, bílý pepř

Na salát:

  1. 160g uvařené čočky beluga (80g syrové)
  2. 30g papriky
  3. 30g mrkve
  4. Jarní cibulka
  5. Hrst baby špenátu
  6. Kdo má rad koriandr, můžete ho do salátu použít.
  7. Sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje

 

Jak na to

Candáta osolíme a opepříme → do rozpálené pánve přidáme ghi a vložíme rybu kůži dolů → lehce přitiskneme, aby se nekroutila a opékáme cca 4 minuty → potom otočíme a vypneme plotýnku a necháme rybu dojít.

Čočku uvaříme dle návodu → ostatní suroviny nakrájíme na stejné kousky → promícháme, přidám sůl, pepř a olivový olej.

 

Černá čočka (beluga): těší se velké oblibě. Výhodou je, že nenadýmá a také to, že se nemusí předem namáčet. Obsahuje velké množství bílkovin a vlákniny, kterou miluje náš mikrobiom. Je to také zdroj vitamínu B a minerálů (hořčík, železo). A je přirozeně bezlepková.

Autor receptu

Lukáš Zikmund @sakuldnumkiz